29 март, 2007

PHP из парка

Мъча се днес с wamp сървъра. И по точно да подкарам PHP4 адон-а. Свалих по-стари версии и пак не тръгва. Хич не ми харесва тая работа. Преди си инсталирах поотделно апач, пхп и майскл, ама нали съм мързел.. Ама като гледам колкоз време изхабих щеше да стане по-бързо по стария начин.

А за кво ми трябва пхп4 - ми правим едни бози, един колега прави едни портали с CMS софтуер (а аз помагам). Точно тоя cms - runcms не ми харесва особено, ама не зависи от мен. Под уин правят проблеми някои негови компоненти, но сме го тествали само под пхп5 и затва горните борби.

Нали знаете парка Заимов? Според мен - най-поддържания парк в София. Всеки ден го чистят. Полянки, цветенца - редовно се грижат за тях. Няма счупени пейки, има голям детски център с катерушки и тн. Най готино е през зимата. Като навали сняг в София докато реагират и го почистят, минава ден два. Но в парка в 9 сутринта вече снегорина е минал, чудо :)

Та в тоя парк видях две смущаващи гледки наскоро. Една сутрин като идвах на работа и погледа ми блуждаеше (той винаги блуждае, питайте който щете ;) засекох гола плът на 15 метра вдясно. Обръщам и се и гледам неква баба, полуклекнала покрай една пътека, свалила гащите и отдала се на позива на природата. По дяволите голо БАБЕ посред центъра, при това не до дърво, храст или камък, ами до пътеката!!!

Другия случай беше по-скоро жалък. Пак вървя към работа и пак засичам нещо нередно по една полянка. Некъв мъж, с дънки и кожено яке спеше в тревата. Дънките по задника му имаха интересен цвят, а и като цяло си личеше че е прекарал тежка нощ.. Честно казано досега не бях виждал спящи пияници (не клошари) в София. А живея в краен квартал и често обикалям през нощите :)

ПС днес почистват фонтаните в парка - сигурно ще ги пускат скоро. Забравих да спомена че има два работещи фонтана - едни от малкото в София.

ПС2 За интересуващите се от тази тема - не съм ходил на фитнес от месец. И през уикендите не ми остава време... Ама не се плашете, не мисля да отслабвам и на сантиметър ;)

1 коментар:

Vladimir Tsenev каза...

да живее парка Заимов :)