23 юни, 2007

Разни

Почти извадено рамо, натъртена китка, 3 часа и половина спане. И музиката не беше кой знае какво. Макар че някои кавъри ги свириха доста добре. Става дума за последиците от вчерашното посещение в Маската, дето свириха Гранулом и Еридан. Май не трябваше да играя канадска с хора дето са 25 кила над мен.

А не успях да се наспя, защото си сменям инет доставчика. И бях уговорил в 9 часа да дойдат у нас. Щото после съм на лекции. Е*ал съм ги и лекциите, не мога да гледам..
Все едно, новия доставчик се казва Коел. Доста неизвестни са, нямат сайт като хората. Ама инета им идва по оптика и в шахти и някои познати дето ги ползват казаха, че са стабилни. Като гледам, не правят ttl 1 мизерията, което е още един плюс за тях. А и по мак адрес не те заключват. Остава да видим колко са стабилни in the long run.

Другоо а да оправих си колелото, ето пейст от недовършен пост:

Свалих си колелото при майстора пред нас, щото нямам време напоследък. Т.е нямам време сам да го ремонтирам. Ама човекът много зает. Винаги има хора при него. Чаках повече от час, но поне си поговорих с него. И малко ми затегна спиците.
За ухото и труда ми взе общо 20лв. Ухото е около 16/18лв. Голяма работа са производителите на рамки - за една проста алуминиева отливка 16 лева....

За финал ще пробвам да опиша настроението си така:
Божее дай по-бързо да мине юни, да се наспя, да ми се махне от главата даскалото...

3 коментара:

Vladimir Tsenev каза...

Я дай малко повече инфо за нета. Колко е бърз, колко пара на месец е, какъв вид е. Интересно ми е защото цените тука главоломно падат. Един приятел се мести сега и ходихме да му правим договор за DSL за новото жилище със моя провайдер. Същата връзка - 2 мбита, за която аз плащам 50 евро сега е 35 евро. Той подписа за 6 мбита за 40 евро на месец. Най-далавера е нета по кабелна телевизия - 6 мбита е само 20 евро на месец и има опиця за 16 мбита за 30 евро, ама на много места все още не се предлага, така че си длъжен да си прокарваш DSL. Сигурно в по-големите градове е друго... Как се движат цените в БГ? Какви са скоростите?

Vladimir Tsenev каза...

Забравих да спомена, че ти дават безплатно и WLAN рутер, като подпишеш. Това си е далаверка. А на моя човек му дадоха и чек за 40 евро, който може да се използва само в тоя магазин. Но са си 40 евро просто ей така. Той си взе WarCraft 3 ROC и TFT, зарибих го да играем DoTa :)

avtolik каза...

БГ - външен - цена за 1 месец
1500 KB/s 150 KB/s 19.90лв.
3000 KB/s 320 KB/s 24.90лв.
3500 KB/s 512 KB/s 29.90лв.
4500 KB/s 640 KB/s 39.90лв.
5000 KB/s 720 KB/s 49.90лв.
6250 KB/s 800 KB/s 59.90лв.

Извади един лев за да получиш моите тарифи. Аз съм на 19 и е есктра.

Бтв хората вече не се оплакват че бг инета им е много по бърз от м/ународния. Щот външния вече е прилично бърз, т.е за парите които плащаш е сравним с този на запад. А бг инета е супер бърз и според едно проучване 95% (дали не бяха и 98) от конекциите инициирани в БГ, свършват в БГ. Т.е сами си ползваме бързия нет и ни е кеф :)