07 февруари, 2007

За кекса и .. други неща

Не знам дали някога сте усещали световния баланс на кекса... Вчера аз го усетих, усетих как рязко се наруши и то не в моя полза. Обикновено се прибирам след 9:30 у нас, защото ходя на лекции след работа. Прибирам се аз вчера. Седнах да ям и погледа ми се спря на кръглата кутия за кекс над хладилника (и по специално на кекса вътре). И в тоя момент нещо в мен се скъса. В кутията бяха останали около 30% кекс. А последния път когато го бях видял беше цял и кръгъл като за изложба. Ааахх направо останах без думи. Естествено в мен се надигна негодувание и злоба и в следващия момент кутията стоеше без капака си пред мен. В ръцете ми се появиха нож и вилица... останалото е ясно :))



На следващата сутрин (след злополучната вечер с кекса). Всъшност тази сутрин :) Та пътувам си в автобуса. Като по чудо беше почти празен и бях седнал най-отзад. Спира автобуса на една спирка и на врата цъфва една мадама. Естествено я прихванах с периферното зрение, ама като я фокусирах отвърнах поглед. Руса беше ама старичка. Ама веднага след нея се появява още една, че даже и трета. И те също руси. Аз вече заинтригуван ги проследявам с поглед как сядат пред мен. И трите с нови дамски зимни якета. От ония тесните дето са до към коленете. И трите руси. И трите гримирани. Има нещо гнило. Първо го усетих по разговора им. На български ама нещо странно. И не е някъв селски диалект. Абе все едно роми ти говорят. Разглеждам ги, вече отблизо и да верно има нещо ромско, ама като са добре облечени и гримирани не си личи толкоз. Вече ми беше смешно, не знам що, ама бяха абсурдна тройка. Отначало се сетих за тризначките от ББ и почнах да се хиля на ум - да не са им фенки тия.
Седя зад тях и им хващам разговора. По едно време почват за некви "райони" да си говорят. Първата (дъртата) изтъква пред втората как и била запазила района. Иначе Мария и Рускинята са щели да го вземат. Аз почвам да зацепвам вече и се щипя за да не избухна в смях. Хората в рейса гледат опулено в нашта посока, а аз се чудя как да не се захиля като идиот пред всички... Добре че слязоха след една спирка.


--- Други

Следя един интересен блог - Блогът за икономика на Георги Ангелов и Светла Костадинова.
Те организират петиция до премиера за по-ниски данъци - данък печалба, и тези върху доходите и осигуровките. Мисля че вече са я пратили и да се разпишете в блога им няма да има някакъв ефект. Но поне си струва да прочетете за какво става дума - Тук

Допълнение: Петицията още не е пратена. Аз съм напълно съгласен с казаното в нея. Ако и вие мислите така, подпишете се. Аз го направих :)

2 коментара:

Анонимен каза...

Ако се разпишете ще има ефект. Все още не сме я пратили

SerdjoOliva каза...

хаха, що не ги пита тия от рейса нещо, като евентуален клиент нещо:D Цени алабала