29 май, 2009

цифрова телевизия от мтел (продължение)

Такаа Мтел вече имат сайт на новата си услуга и го разгледах.
Първо ми прави впечатление, че порно каналите не са в базовите пакети - плащат се отделно :) Поне е евтино - 4лв пакета.
HD каналите също са в отделен пакет. И честно казано, не ми изглеждат като канали, които ми пука дали са HD или не:
Voom HD
Rush HD
National Geographic HD
Discovery HD
Eurosport HD
Zen HD
Fashion HD
Luxe HD

Също така и пакетът с тях е 20лв - скъпичко.

На око базовият пакет включва всичко което ми трябва... ако гледах телевизия :) Другото хубаво нещо е че има и 1 годишен договор. Първата новина твърдеше че е двугодишен и това ми се стори прекалено. Има около 2лв разлика в пакетите в зависимост от годишността на договора.
Кофти момент е че се плаща отделно за всеки телевизор. Т.е. не бих препоръчал услугата на родителите ми, дори всичко останало да си струва...

За STB устройството си не пишат нищо, нито като цена, нито като възможности (да има само една снимка). Като гледам ползват различни интернет доставчици за доставка (даа звучи тъпо) на услугата си:
ОнлайнДирект, ЮнайтедНет, Оптикком-Димяна, МрежаНет, БГЛан, КоресНет.. и тн. Прилича на купчина от дребни оператори тип Homelan :)


Това е. Засега не изглежда нещо особено. Но както знаем трябва да се почне отнякъде, а и аналоговата телевизия скоро ще отпадне :)

ПП: Не видях някъде да пише дали си плащаш за СТБ-то. В първоначалната новина в Стандарт пишеше че си плащаш. Също забравих да спомена че има и video on demand - видео по поръчка - каталог с филми и сериали, които може да гледаш когато си поискаш, срещу заплащане. Цените изглеждат нормални.

Няма коментари: